ACASA

PROIECTE

CONTACT

Asigurarea accesului egal la asistență medicală transfrontalieră de înaltă calitate și la un stil de viață sănătos în Arad, Makó și Hódmezővásárhely

TIP

Sănătate

SURSĂ FINANȚARE

Europene

PROGRAM FINANȚARE

Interreg România-Ungaria VI-A 2021-2027

STARE

În curs de verificare

Valoare proiect

2.486.887,10 Euro

Descriere proiect

– proiect depus la data de 27.09.2023 în parteneriat cu UAT Județul Arad și Centrul de sănătate Hódmezővásárhely-Makó, programul Interreg România-Ungaria VI-A.

UAT Județul Arad va achiziționa echipamente pentru diagnostic și tratament pentru a permite diagnosticarea rapidă și precisă și pentru a oferi servicii medicale care vor crește speranța de viață și calitatea vieții după externarea pacienților. Prin proiect se vor achiziționa echipamente pentru 14 secții ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad (pentru Secția Sterilizare, Secția Ortopedie, Bloc Operator Chirurgie Adult, Otorinolaringologie, Bloc Operator 3, Ginecologie, Chirurgie Pediatrică, SPIAAM, Secția Radiologie, Secția Anatomie Patologică, Compartiment Dializă, Compartiment Laborator Cardiologie Intervențională, Unitate Urgențe, Laborator Microbiologie, Compartiment Diabet). În aceste secții sunt pacienți cu diverse afecțiuni (cardiovasculare, renale, canceroase, diabet). Acest tip de patologii sunt și rezultatul unui stil de viață nesănătos.

Partenerii maghiari urmăresc repararea cantinei spitalului Makó (inclusiv subsolul său) și dotarea acesteia cu echipamente noi, inovatoare, pentru a oferi servicii de calitate și un sistem închis de mese pentru pacienții internați în conformitate cu sistemul de asigurare a calității alimentelor. De asemenea, partenerii doresc să promoveze un stil de viață sănătos și să lupte împotriva obezității. Programul începe cu aproximativ 30 de familii. Copiii și familiile lor sunt selectați de medici pediatri, ținând cont de sănătatea fizică a copilului. Un consilier de stil de viață, un psiholog, un consilier în nutriție și 3 specialiști în obezitologie și dieteticieni se vor întâlni cu adulții individual și apoi cu familia, în grup. Pe lângă acest program, vor fi organizate și promovate în rândul populației prezentări și training-uri privind alimentația sănătoasă și un stil de viață sănătos.

Actualizări

Nu există actualizări.

Sesizări

Nume *
Telefon *
Email *
Descriere *
Media
Dimensiunea maximă a fișierului: 20 Mo