ACASA

PROIECTE

CONTACT

Conectarea comunităților la infrastructura TEN-T în zona de frontieră româno – maghiară

TIP

Infrastructură

SURSĂ FINANȚARE

Europene

PROGRAM FINANȚARE

Interreg România-Ungaria V-A 2014-2020

STARE

În implemetare

DURATĂ IMPLEMENTARE PROIECT

54 luni

DATA INIȚIERE PROIECT

2019-07-01

Valoare proiect

8.687.397,00 Euro

Descriere proiect

ROHU 444

Proiectul este considerat strategic pentru zona de frontieră și este realizat în parteneriat de Consiliul Județean Arad,  în calitate de lider, cu orașul Curtici și organizația BMVA, Asociația de Dezvoltare a Consiliului Județean Békés. 

Proiectul este finanțat prin Programul INTERREG V-A România – Ungaria 2014-2020, Prioritatea de investiții 7/b Îmbunătățirea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructura TEN-T, inclusiv noduri multinodale.

Obiectivul proiectului este conectarea comunităților la infrastructura TEN-T în județele Arad și Békés, abordând provocările generate de creșterea traficului. Investiția este complementară cu alte proiecte, respectiv: tronsonul Peregu Mare – Pecica și Turnu – Variașu Mic, Nădlac-Peregu Mare și Pecica-Turnu, Arad – Variașu Mic– Iratoșu, Dorobanți – Macea și Sânmartin – Grăniceri. Prin acest proiect populația localităților Curtici, Macea, Sânmartin și Socodor are acces la drumuri modernizate.

Investiția se încadrează în strategia Consiliului Județean Arad de a realiza o rețea de drumuri în zona de graniță prin care să fie potențat rolul de poluri de dezvoltare locală al orașelor Nădlac, Pecica, Curtici, Chișineu-Criș, să se degreveze punctul de frontieră Nădlac prin redistribuirea traficului transfrontalier către puncte de frontieră alternative și prin care să se asigure legătura dintre DN 79 și punctul de frontieră Vărșand cu ocolirea orașului Chișineu-Criș.

În cadrul acestui proiect  sunt modernizate următoarele tronsoane de drum:

  1. DJ 709B Curtici – Sânmartin km 18+800…27+400

S-a modernizat o secțiune a DJ 709B, în lungime de 8,6 km, între orașul Curtici și satul Sânmartin de la km 18+800 la 27+400.

  • DJ 709B Sânmartin – Socodor km 27+590…39+200

S-a modernizat un tronson din DJ 709B în lungime de 11,54 km, care face parte din ruta Curtici – Socodor ce leagă două noduri terțiare, orașul Curtici și Chișineu Criș, parte a rețelei TEN-T.

  • DJ 792 Socodor -Nădab km 0+000…4+890

S-au construit 4,848 km din DJ 792 Socodor-Nădab care conectează localitățile din zona de frontieră cu infrastructura TEN-T.

S-a construit centura orașului Curtici – un nou drum de  centură, cu o lungime de 7.296 km. S-a achiziționat un vehicul multifuncțional pentru întreținerea, deszăpezirea și curățarea drumurilor și un sistem de camere de supraveghere pentru monitorizarea posibilelor accidente rutiere și pentru depistarea acțiunilor care pot deteriora drumul (ex: supraîncărcare), deteriorarea indicatoarelor rutiere sau aruncarea deșeurilor.

BMVA elaborează 69 de documentații tehnice pentru 20 de localități/noduri TEN-T.

Actualizări

Nu există actualizări.

Sesizări

Nume *
Telefon *
Email *
Descriere *
Media
Dimensiunea maximă a fișierului: 20 Mo