ACASA

PROIECTE

CONTACT

Consolidarea capacității unităților de învățământ din subordinea Consiliului Județean Arad pentru gestionarea pandemiei generate de virusul SARS-COV- 2

TIP

Sănătate

SURSĂ FINANȚARE

Europene

PROGRAM FINANȚARE

POIM 2014-2020

STARE

Finalizat

DURATĂ IMPLEMENTARE PROIECT

20 luni

DATA INIȚIERE PROIECT

2020-11-11

Valoare proiect

422,794.34 RON

Descriere proiect

SMIS 143291

Obiectivul proiectului este creşterea capacităţii de gestionare a crizei sanitare prin diminuarea riscului de propagare a infecţiei cu SARS-COV-2 în unităţile de învăţământ special subordonate Consiliului Judeţean Arad. Unul dintre sectoare de activitate care avut mult de suferit fiind sistemul educaţional. Dotarea unităţilor de învăţământ cu echipamente medicale de protecţie, materiale de dezinfecţie şi dispozitive de protecţie medicală poate limita răspândirea virusului şi combate situaţiile de risc pentru elevi şi cadre didactice. După implementarea proiectului, unităţile de învăţământ vizate de proiect au fost mai bine pregătite şi au avut o capacitate crescută de gestionare a crizei sanitare, prin diminuarea riscului de propagare a infecţiei cu SARS – COV – 2 în sistemul public de educaţie. Prin dotarea cu echipamente de protecţie medicală, soluţii dezinfectante şi dispozitive de protecţie medicală şi asigurarea condiţiilor igienico-sanitare minime necesare pentru prevenirea, depistarea din timp şi diminuarea răspândirii potenţiale a infecţiei cu SARS-CoV-2, s-au îmbunătăţit condiţiile de desfăşurarea a actului didactic în unităţile de învăţământ special subordonate Consiliului Judeţean Arad.

Obiectivul specific al proiectului a fost creşterea capacităţii de protecție şi prevenţie la nivelul a două unităţi de învăţământ special din subordinea Consiliului Judeţean Arad (Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Arad şi Liceul Special ”Sfânta Maria”) în contextul crizei Covid-19.

Principala componentă a proiectului este reprezentată de achiziţionarea de echipamente de protecţie şi soluţii dezinfectantepentru cele două unități de învățământ. Echipamentele de protecţie necesare sunt măşti de protecţie de unică folosinţă, dezinfectant pentru mâni, dezinfectant pentru suprafeţe, combinezoane de protecţie, mănuşi de unică folosinţă pentru bucătărie, cabinet medical şi infirmiere.

Actualizări

Nu există actualizări.

Sesizări

Nume *
Telefon *
Email *
Descriere *
Media
Dimensiunea maximă a fișierului: 20 Mo