ACASA

PROIECTE

CONTACT

Creșterea siguranței la incendiu a pacienților din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad

TIP

Sănătate

SURSĂ FINANȚARE

Europene

PROGRAM FINANȚARE

POIM 2014-2020

STARE

În implemetare

DURATĂ IMPLEMENTARE PROIECT

22 luni

DATA INIȚIERE PROIECT

2022-03-01

Valoare proiect

707,286.06 RON

Descriere proiect

SMIS 155319

Obiectivul general al proiectului este îmbunătățirea capacității de gestionare a crizei sanitare determinată de pandemia COVID-19 prin creșterea securității la incendii în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad în vederea asigurării de servicii medicale îmbunătățite și de calitate pentru pacienți.

În contextul pandemic, datorită creșterii numărului mare de îmbolnăviri datorate virusului SARS-CoV-2 presiunea pe spitale a fost ridicată, crescând și numărul de spitalizări. În lupta împotriva acestei pandemii și datorită suprasolicitării aparaturii medicale și a instalațiilor electrice, s-a creat un risc suplimentar în ceea ce privește siguranța pacienților internați în spitale. Anul 2021 a fost un an ”de foc” în spitalele românești care trateaza pacienții infectați cu SARS-CoV-2, în vârfurile valurilor pandemiei, când secțiile unităților medicale au fost pline, mulți pacienți internați pierzându-și viața.

Obiectivul specific ale proiectului este instalarea a trei sisteme de detecție, semnalizare și alarmare la incendii la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad (Corp clădire C7, C10 și C11). Proiectul ”Cresterea siguraţei la incendiu a pacienţilor din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad se va implementa în parteneriat format din UAT Județul Arad și Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad. Prin proiect se urmărește îmbunătățirea capacității de răspuns la criza generată de pandemia COVID-19. În acest sens, s-au luat măsuri precum: asigurarea accesului la tratament imediat în condiții de siguranță pentru bolnavii confirmați pozitiv SARS-CoV-2; protejarea cadrelor medicale; asigurarea asistenței medicale în parametri optimi pentru toți pacienții. În acest sens, pentru a împiedica blocarea infrastructurii medicale disponibile, dar și siguranța pacienților internați la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad se va instala un sistem de detectare, semnalizare, alarmare la incendii.

Actualizări

Nu există actualizări.

Sesizări

Nume *
Telefon *
Email *
Descriere *
Media
Dimensiunea maximă a fișierului: 20 Mo