ACASA

PROIECTE

CONTACT

Echipamente de protecție personală pentru dotarea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad în contextul pandemiei Covid-19

TIP

Sănătate

SURSĂ FINANȚARE

Europene

PROGRAM FINANȚARE

POIM 2014-2020

STARE

Finalizat

DURATĂ IMPLEMENTARE PROIECT

27 luni

DATA INIȚIERE PROIECT

2020-09-01

Valoare proiect

14,037,597.00 RON

Descriere proiect

SMIS 141199

Obiectivul general al proiectului este protejarea sănătății populației din județul Arad în contextul generat de pandemia COVID-19 Proiectul ”Echipamente de protecție personală pentru dotarea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad în contextul pandemiei Covid-19” contribuie la indicatorul de rezultat al programului ”Capacitate adecvată de îngrijire și tratament a cazurilor de infecție cu virusul SARS-CoV-2/ de gestionare a crizei sanitare”. Dacă înainte de realizarea investițiilor propuse prin prezentul proiect, capacitatea de îngrijire și tratament a pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2 nu era corespunzatoare, prin investițiile propuse, precum și prin alte investiții, s-a ameliorat simțitor aceasta capacitate. COVID-19 este o criză sanitară generată de gradul ridicat de contagiozitate și răspândirea extrem de rapidă a bolii. După dotarea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad cu aparatură PCR, între 1 – 15 aprilie 2020 au fost testate 374 de cadre medicale din care au fost confirmate pozitiv 30 de persoane. Se poate concluziona că în perioada de debut a pandemiei stocurile de echipamente de protecție erau insuficiente.

Prin proiect, se propune achiziționarea de echipamente de protecție personală care permit protejarea cadrelor medicale în exercitarea actului medical, precum și a pacienților. Purtarea echipamentului de protecție corespunzator îi permite cadrului medical să se protejeze și în același timp să nu transmită infecția pacienților care suferă de alte patologii, colegilor sau familiei.

Pentru a preveni răspândirea infecției cu COVID-19 și a asigura accesul pacienților la tratament imediat în condiții de izolare, au fost luate o serie de măsuri. Prima dintre ele viza relocarea Secției Clinice de Boli Infecțioase a SCJUA care funcționa într-o clădire improprie, aflată în stare avansată de degradare. Ca răspuns la problemele create de gradul ridicat de contaciozitate, secția de boli infecțioase a fost relocată, secțiile medicale și ATI au fost modificate structural din punct de vedere al locațiilor și a fost organizat triajul epidemiologic. Pentru limitarea transmiterii virusului s-a acționat pe mai multe paliere. S-au luat măsuri care să creeze premisele testării unui număr cât mai mare de pacienți și de grupuri vulnerabile pentru a identifica și izola persoanele infectate în fazele incipiente ale bolii; să se asigure echipamentele de protecție personală și consumabilele necesare; să se asigure materialele de dezinfecție necesare.

Actualizări

Nu există actualizări.

Sesizări

Nume *
Telefon *
Email *
Descriere *
Media
Dimensiunea maximă a fișierului: 20 Mo