ACASA

PROIECTE

CONTACT

Modernizare DJ 709 Pâncota-Seleuș și Reabilitare DJ 792 Nădab-Seleuș

TIP

Infrastructură

SURSĂ FINANȚARE

Europene

PROGRAM FINANȚARE

POR 2014-2020

STARE

Finalizat

DURATĂ IMPLEMENTARE PROIECT

61 luni

DATA INIȚIERE PROIECT

2018-10-01

Valoare proiect

25.903.403,79 RON

Descriere proiect

SMIS 123512

Prin proiectul propus se vor realiza 24,31 km de drum modernizat, aflat în proprietatea Județului Arad, care, prin departamentul specializat din cadrul Consiliului Judeţean Arad se va ocupa de întreținerea acestuia. Bugetul județean include în fiecare an sumele necesare pentru a acoperi costurile privind întreținerea si funcționarea drumurilor aflate în proprietate.

Obiectul proiectului este îmbunătățirea parametrilor de trafic pentru un traseu prin modernizarea a doua tronsone: DJ 709 km 33+700 – 39+205 Pâncota – Seleuș și DJ 792 km 7+380…26+190 Nădab – Seleuș. Traseul conectează direct localitățile înșirate în lungul său la DN 79 Arad – Oradea, parte a infrastructurii rutiere TEN-T extinsă. Lucrările se efectuează pe o lungime de 5,50 km pe DJ 709 și pe o lungime de 18,810 km pe DJ 792, însumând 24,31 km de drum.

Lucrările de modernizare au fost executate pe traseul actual al celor două drumuri. Sectoarele modernizate au platforma de 8,00 m din care carosabilul va fi de 6,00 m și cele două acostamente de 1,00 m. Viteza de proiectare de-a lungul traseului este de 60 km/h, structura rutieră fiind proiectată pentru un trafic de maxim 1 m.o.s. Pentru atingerea acestor parametrii s-au realizat lucrări care asigură creșterea portanței, a vitezei de deplasare și a siguranței călătorilor.

Prin lucrările propuse a crescut confortul și siguranța în trafic a populației care le utilizează, în special a locuitorilor comunelor și orașelor de pe traseu, acesta asigurându-le accesul către orașul Pâncota (nod terțiar), legătura cu municipiul reședință de județ Arad prin tronsonul Arad-Siria-Pâncota modernizat prin alt proiect POR, conectarea directă la coridorul TEN-T, respectiv la DN 79 Arad-Oradea. Îmbunătățirea infrastructurii către municipiul Arad asigură și legătura la infrastructura feroviară, orașul fiind situat și pe coridorul TEN-T feroviar. De asemenea, facilitează accesul către orașul Curtici, important nod feroviar unde se gasește un punct de frontieră pe calea ferată și un terminal multimodal cu legături cu Europa de Vest. Traseul format din DJ 709 și DJ 792 pornind din Pâncota și trecând prin Seleuș, Zărand, Sintea Mică, Cintei și ajungând la Nădab, este cea mai scurtă cale de acces pentru localitățile de pe traseu și din zona pietonală la infrastructura TEN-T rutieră.

Proiectul este complementar cu alte proiecte implementate de Consiliul Județean Arad prin care comunitățile rurale sunt conectate direct sau indirect (prin DN7) la infrastructura TEN-T.

Lucrările întreprinse, fundarea cu piatră, balast și piatră spartă cu o grosime de 75 cm vor duce la creșterea capacității portante, iar repararea îmbrăcăminții asfaltice va duce la creșterea vitezei de deplasare la 60 km/h.

Traseul este folosit și de transportul în comun, în zona fiind mai mulți operatori activi, având curse locale dar și interjudețene. Prin urmare, pe DJ 709 vor fi amenajate doua stații de autobus, iar pe DJ 792 vor fi amenajate 14 stații de autobuz.

Actualizări

Nu există actualizări.

Sesizări

Nume *
Telefon *
Email *
Descriere *
Media
Dimensiunea maximă a fișierului: 20 Mo