ACASA

PROIECTE

CONTACT

Promovarea valorilor culturale și istorice comune din județele Arad și Békés

TIP

Cultură

SURSĂ FINANȚARE

Europene

PROGRAM FINANȚARE

Interreg România-Ungaria VI-A 2021-2027

STARE

În curs de verificare

Valoare proiect

2.499.999,99 Euro

Descriere proiect

– proiect depus la data de 26.01.2024 în parteneriat cu UAT Județul Arad, Autoguvernarea Națională a Românilor din Ungaria, Complexul Muzeal Arad și Centrul Cultural Judeţean Arad, programul Interreg România-Ungaria VI-A.

Obiectivul specific al proiectului este conservarea, dezvoltarea și promovarea valorilor și tradițiilor culturale ale românilor din Ungaria, prin organizarea a minimum 11 tipuri diferite de programe culturale și construirea Centrului Cultural și Comunitar al Românilor din Ungaria.

Complexul Muzeal Arad a propus reamenajarea și modernizarea infrastructurii muzeului prin amenajarea unor săli de expoziție, astfel:

• Amenajarea expoziţiei permanente de valorificare şi educare a istoriei contemporane a Aradului.

• Amenajarea expoziţiei permanente „Secţia Istorie”.

Amenajarea acestor concepte expoziționale constă și în dotarea acestora cu mobilier expozițional specific, precum și cu echipamente interactive sau digitale.

În cadrul proiectului, Complexul Muzeal Arad va pune la dispoziție partenerului maghiar materiale pentru a organiza diverse expoziții la sediul „Centrului Cultural și Comunitar al Românilor din Ungaria”.

Centrul Cultural Județean Arad se va implica în promovarea/organizarea de evenimente culturale (cum ar fi cântece și dansuri tradiționale, evenimente culinare, sportive sau alte evenimente de promovare a tradițiilor și patrimoniului cultural, inclusiv participarea meșterilor populari din ambele județe cu participanți din ambele arădene). şi judeţele Békés). Scopul acestor evenimente este, de asemenea, de a păstra moștenirea culturală românească, tradițiile și tot ceea ce înseamnă fenomen cultural local. Aceste evenimente vor fi organizate și cu sprijinul partenerului maghiar și vor avea loc atât la noua locație construită prin proiect, cât și în județul Arad.

Comunicate de presă, conferințe și articole de presă, social media și prezentări pe site-urile partenerilor vor promova și disemina rezultatele proiectului în rândul populației județului Arad. La sediul partenerului din România vor fi afișate panouri publicitare, roll-up-uri și afișe care conțin principalele informații despre proiect. Respectarea regulilor de vizibilitate va fi asigurată de către expertul în comunicare de la Consiliul Județean Arad. Întreaga activitate de comunicare va fi realizată de partenerul principal, UAT Județul Arad.

Actualizări

Nu există actualizări.

Sesizări

Nume *
Telefon *
Email *
Descriere *
Media
Dimensiunea maximă a fișierului: 20 Mo